Ediths kök

e-Escobar

Ediths kök

 

För att ni ska kunna förstå mitt intresse för köket måste jag berätta om hur allt började.

jag var 27 år när jag flyttade till Sverige. innan dess bodde jag hemma hos mormor "La nana". La nana lagade maten hemma och min enda kontakt med kastrulerna var när jag lyfte upp locket för att se vad det var för mat och gjorde tummen upp eller tuen ner. Ja, var var extremt bortskämd!

Men La nana följe ine med mig ill Sverige och efter att min partner tröttnade på att fixa all mat till mig och jag tröttnade på frysta måltider, gav jag mig in i köket och blev oerhört stolt och glad när jag fixade vid 30-32 års ålder min första falukorv i ugnen.

Sedan dess har mitt intresse för mat vuxit otroligt mycket. jag har i mig det där chilenska med at mat är hela familjen samlad en söndag för att äta tillsammans nån söndagsstek. Mat är värme, familj, vänner, glädje, goda viner, ett hem och me åren har blivit min terapi.

varje gång jag står i köket för att fixa en fin middag till oss tre eller till fera gäster går jag in i ett religiöst tillstånd där jag samtidigt som jag skapar mina rätter mediterar jag bland dofter, smaker och den varma spisen. Det är magikst!

 

 

Det här är Ediths kök